Молебен с децата от Неделното училище

17.03.2017 г.
Автор: Архангел.бг

В наближаващата Неделя Кръстопоклонна (19.03) сме замислили ново приключение за децата от Неделното училище – да се включат в молебен, като предварително сами напишат и предадат на свещеника имената на своите близки, за които биха искали да се помолим. А молебена ще отслужим пред кръста на Царския манастир „Св. Богородица” в местността Пчелина, строен от св. цар Борис.

След молебена ще разгледаме новите разкопки, правени от археолозите през лятото и есента. А след това ще посетим и близката църква „Света Марина", която в момента се изографисва от иконографите Илка и Диян Димитрови, родители на тризначките от Неделното училище. Те ще разкажат и покажат своята работа и децата ще придобият представа как се изписва православният храм. В двора ще може да се подкрепим с нещо за хапване и да поговорим с отец Стефан, който обгрижва храма.
Разбира се, всичко това ще се случи след неделната Литургия в храма. И ако не вали.

Още по темата: Неделя Кръстопоклонна - 2016 и в Галерията

Още от Какво се случва в центъра

Съпричастност. Въпроси и отговори. Пастирска грижа

20.10.2017 г. | Архангел.бг | Какво се случва в центъра

Какво е мисъл? Какво е човешкото мислене? Целта на човешкия живот и понятие за добро и зло. Понятие за вярно и невярно, за истина и лъжа - християнска гледна точка. От прилог до грях. Защо е необходимо да работим с мислите и да опазваме ума? Защо Бог ни е дал способността да чувстваме? Започва новият проект „Съпричастност”...

Дни на православното филмово изкуство 2017

12.10.2017 г. | Архангел.бг | Какво се случва в центъра

Общата тема на филмите тази година е 100-годишнината от Руската революция през 1917 г. Какво се случи? Какви са причините? Какъв е смисълът на тази трагедия за руския народ и Православието? Един опит да се потърсят отговори на тези въпроси са произведенията на водещи руски кинотворци.

Продължаваме традицията

08.10.2017 г. | Архангел.бг | Какво се случва в центъра

Днес купуваме всичко от магазина и сме загубили уменията да произвеждаме сами храната си, а с тях - и навика да благодарим. Нещо, което е било естествена част от културата на нашите предци. Те добре са разбирали, че дължат живота си на Бога, и не пропускали случай да се обърнат с молитва и благодарност към Него.

Какво се случва в центъра