Молебен с децата от Неделното училище

17.03.2017 г.
Автор: Архангел.бг

В наближаващата Неделя Кръстопоклонна (19.03) сме замислили ново приключение за децата от Неделното училище – да се включат в молебен, като предварително сами напишат и предадат на свещеника имената на своите близки, за които биха искали да се помолим. А молебена ще отслужим пред кръста на Царския манастир „Св. Богородица” в местността Пчелина, строен от св. цар Борис.

След молебена ще разгледаме новите разкопки, правени от археолозите през лятото и есента. А след това ще посетим и близката църква „Света Марина", която в момента се изографисва от иконографите Илка и Диян Димитрови, родители на тризначките от Неделното училище. Те ще разкажат и покажат своята работа и децата ще придобият представа как се изписва православният храм. В двора ще може да се подкрепим с нещо за хапване и да поговорим с отец Стефан, който обгрижва храма.
Разбира се, всичко това ще се случи след неделната Литургия в храма. И ако не вали.

Още по темата: Неделя Кръстопоклонна - 2016 и в Галерията

Още от Какво се случва в центъра

МИСЛЕНЕТО – СЕБЕИЗГРАЖДАНЕ ИЛИ САМОРАЗРУШАВАНЕ - 2

24.11.2017 г. | Архангел.бг | Какво се случва в центъра

Как изкривената представа за нас самите, за света и другите около нас ни прави изключително уязвими и ни кара да прибягваме към дисфункционални защитни поведения, които разрушават отношенията ни с околните?

Три вечери от програмата „Семейството е свято”

19.11.2017 г. | Архангел.бг | Какво се случва в центъра

Дните, посветени на Деня на християнското семейство продължават, заповядайте и на останалите лекции от програмата. А на 21-ви да се съберем в храма на Божествената св. Литургия, за да празнуваме цялата Църква

МЛАДЕЖКИ ОРАТОРСКИ ФОРУМ „СВ. КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ” - 2017

19.11.2017 г. | Архангел.бг | Какво се случва в центъра

Младежкият ораторски форум на Варна се събира за своето трето издание. В него могат да се включат ученици от варненските гимназии и да покажат своето ораторско майсторство по познатия регламент.

Какво се случва в центъра