Молебен с децата от Неделното училище

17.03.2017 г.
Автор: Архангел.бг

В наближаващата Неделя Кръстопоклонна (19.03) сме замислили ново приключение за децата от Неделното училище – да се включат в молебен, като предварително сами напишат и предадат на свещеника имената на своите близки, за които биха искали да се помолим. А молебена ще отслужим пред кръста на Царския манастир „Св. Богородица” в местността Пчелина, строен от св. цар Борис.

След молебена ще разгледаме новите разкопки, правени от археолозите през лятото и есента. А след това ще посетим и близката църква „Света Марина", която в момента се изографисва от иконографите Илка и Диян Димитрови, родители на тризначките от Неделното училище. Те ще разкажат и покажат своята работа и децата ще придобият представа как се изписва православният храм. В двора ще може да се подкрепим с нещо за хапване и да поговорим с отец Стефан, който обгрижва храма.
Разбира се, всичко това ще се случи след неделната Литургия в храма. И ако не вали.

Още по темата: Неделя Кръстопоклонна - 2016 и в Галерията

Още от Какво се случва в центъра

Три беседи за семейството

25.05.2018 г. | Архангел.бг | Какво се случва в центъра

Продължение на традицията в енорията да се провеждат прояви, посветени на християнското семейство. Беседи за любовта, взаимоотношенията между мъжа и жената в семейството и възпитанието на децата от гледна точка на богословието и психологията.

Алтернатива, май 2018

15.05.2018 г. | Архангел.бг | Какво се случва в центъра

Излезе от печат майският (223) брой на „Алтернатива”. Много от статиите в него са свързан с две свети личности, чиято памет честваме през този месец – св. Константин Велики и св. цар Борис-Михаил, наречени от Църквата равноапостолни за ревността им и за вярата...

Седма публична лекция от програмата „Съпричастност”

15.05.2018 г. | Архангел.бг | Какво се случва в центъра

Има ли връзка между личност и поведение? Даваме ли си сметка за нашето поведение в различни ситуации? Забелязваме ли, че нашите реакции доста често са далече от конструктивното действие? Възможна ли е промяна? Първи тренинг - 18 май, 18.30 ч.

Какво се случва в центъра