Молебен с децата от Неделното училище

17.03.2017 г.
Автор: Архангел.бг

В наближаващата Неделя Кръстопоклонна (19.03) сме замислили ново приключение за децата от Неделното училище – да се включат в молебен, като предварително сами напишат и предадат на свещеника имената на своите близки, за които биха искали да се помолим. А молебена ще отслужим пред кръста на Царския манастир „Св. Богородица” в местността Пчелина, строен от св. цар Борис.

След молебена ще разгледаме новите разкопки, правени от археолозите през лятото и есента. А след това ще посетим и близката църква „Света Марина", която в момента се изографисва от иконографите Илка и Диян Димитрови, родители на тризначките от Неделното училище. Те ще разкажат и покажат своята работа и децата ще придобият представа как се изписва православният храм. В двора ще може да се подкрепим с нещо за хапване и да поговорим с отец Стефан, който обгрижва храма.
Разбира се, всичко това ще се случи след неделната Литургия в храма. И ако не вали.

Още по темата: Неделя Кръстопоклонна - 2016 и в Галерията

Още от Какво се случва в центъра

15 август – Успение Богородично и празник на Варна

13.08.2017 г. | Архангел.бг | Какво се случва в центъра

Програмата на Духовно-просветния център за 15 август – Успение Богородично и празник на Варна е вече факт. И тази година използваме формата „Традиционна варненска седянка”, за да продължим нашия диалог с хората в града и да покажем единството на православния и на светския празник. На 15 август площадът пред храм...

Алтернатива, август 2017

11.08.2017 г. | Архангел.бг | Какво се случва в центъра

Защо е толкова важна чистотата в живота ни? Как от нея зависи щастието ни? Защо блудството и всеки грях са гибелни за нас? Над тези и други въпроси търсим отговор в статиите на новия брой на „Алтернатива” - която този месец е под надслов: „Почитта към св. Богородица е любов към Христос”.

Алтернатива, юли 2017

18.07.2017 г. | Архангел.бг | Какво се случва в центъра

Излезе от печат юлският брой на „Алтернатива”. Фокусът този път е насочен към младите и църквата. Възможна ли е срещата между тях? Наистина ли младите хора не се интересуват от духовните въпроси? Знаят ли кои са ценностите на младостта, и пазят ли ги?...

Какво се случва в центъра