Молебен с децата от Неделното училище

17.03.2017 г.
Автор: Архангел.бг

В наближаващата Неделя Кръстопоклонна (19.03) сме замислили ново приключение за децата от Неделното училище – да се включат в молебен, като предварително сами напишат и предадат на свещеника имената на своите близки, за които биха искали да се помолим. А молебена ще отслужим пред кръста на Царския манастир „Св. Богородица” в местността Пчелина, строен от св. цар Борис.

След молебена ще разгледаме новите разкопки, правени от археолозите през лятото и есента. А след това ще посетим и близката църква „Света Марина", която в момента се изографисва от иконографите Илка и Диян Димитрови, родители на тризначките от Неделното училище. Те ще разкажат и покажат своята работа и децата ще придобият представа как се изписва православният храм. В двора ще може да се подкрепим с нещо за хапване и да поговорим с отец Стефан, който обгрижва храма.
Разбира се, всичко това ще се случи след неделната Литургия в храма. И ако не вали.

Още по темата: Неделя Кръстопоклонна - 2016 и в Галерията

Още от Какво се случва в центъра

Пета публична лекция по програмата „Съпричастност”

07.03.2018 г. | Архангел.бг | Какво се случва в центъра

Какво значение имат чувствата в живота на човека? Защо Бог ни е дал способността да чувстваме? Какво е емоционална интелигентност? Как ние да владеем чувствата си, а не те нас? На 12 март от 18.30.

Алтернатива, март 2018

07.03.2018 г. | Архангел.бг | Какво се случва в центъра

Излезе от печат мартенският брой на „Алтернатива”, 2018 г. Темата на броя е Великият пост. В статиите на изданието ще намерите различни гледни точки и отговори на много въпроси, свързани с поста. Не е забравен и наближаващият празник Благовещение.

Ценен подарък за неделното училище

21.02.2018 г. | Архангел.бг | Какво се случва в центъра

На 18 февруари, в деня на опрощението, децата от неделното училище имаха едно по-различно занимание. И в него се включиха всички в храма. Беше осветена Богородичната икона, която децата получиха наскоро като дарение.

Какво се случва в центъра